Riikka Nenonen

Vaalikone Vartiokylän seurakunta

Muutin vuosi sitten Vartiokylään, Puotilaan, ja olen tykännyt. Pidän erityisesti meren ja luonnon läheisyydestä ja kylämäisestä yhteishengestä ihmisten välillä. Työskentelen nuorisojärjestössä ja opiskelen työn ohella yhteiskuntapolitiikkaa Jyväskylän Yliopistolla. Minulle on tärkeää yhteiset asiat, kaikkien mukaan ottaminen sekä ympäristön ja luonnon kunnioittaminen. Harrastuksiini kuuluu mm. laulaminen, lukeminen ja partio. Tällä hetkellä olen kotona pienen tyttäreni kanssa.
Haluan olla mukana tekemässä kirkosta avoimempaa. Minun kirkkooni mahtuvat erilaiset ihmiset. Minun kirkkoni on avoinna ja läsnä yhteisössään, ottaa rohkeasti kaikki huomioon, huolehtii kaikista. Itselleni on erityisen tärkeää myös seurakunnan nuorisotyö, erityisesti partiotoiminta ja sen toimintaedellytykset.
En halua vastata

Usein kirkko tulee lähelle silloin kuin on vaikeaa, ja se on mielestäni tärkeä asia. Kirkon tekemästä työstä itselleni läheisin on sen tekemä nuorisotyö.

Tietysti seurakunnan on toteutettava ydintoimintojaan, joissa jo aktiiviset jäsenet käyvät (Kuten jumalanpalveluselämä). Mutta silti haluaisin, että seurakuntani näkyy myös kirkon seinien ulkopuolella ja siten aktiivisesti tavoittelee ja on valmis vuoropuheluun myös muiden, kuin vain aktiivisten jäsenten kanssa.

Kaikista näistä on voitava keskustella. Kun taloutta tasapainotetaan, on usein useampi keino otettava käyttöön. En halua että mikään näistä on itsestäänselvyys ja asia johon ei saa lähtökohtaisesti puuttua. Leikkaukset on aina punnittava tapauskohtaisesti ja huolella.

Mielestäni rakenteissa täytyy näkyä osallisuuden edistäminen ja tukeminen. Tämän lisäksi on tärkeää, että luottamushenkilöt näkyvät eri paikoissa ja oikeasti tietävät, millaisia toimintoja ja asioita seurakunnassa tapahtuu ja mitä esimerkiksi nuoret seurakunnasta ajattelevat ja siltä toivovat.

Näistä moni asia on itselleni hyvin tärkeä, mutta tänä päivänä uskon että meidän on laitettava kaikki voimat ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön sekä köyhyyden ja nälän vähentämiseen.

Tämä on selkeä arvokysymys. Mielestäni seurakunnan tulee voida valita ne järjestöt keitä se tukee.

Kunnioitan ihmisen omaa vakaumusta, mutta toivoisin kuitenkin ensisijaisesti sitä, että kirkon vihkiminen koskisi tasapuolisesti kaikkia. Tämän jälkeen loogisinta olisi se, että kaikkien tulisi myös tasapuolisesti vihkiä kaikki parit ilman, että parin (vaikkapa pienessä paikassa jossa olisi vain yksi pappi) tarvitsisi miettiä suostuuko kukaan vihkimään heitä.

Tämä on tärkein asiamme.

Se on tätä päivää.