Jouko Jääskeläinen

Vaalikone Vantaankosken seurakunta

Perheeseeni kuuluu puolisoni ja kolme jo työelämässä olevaa nuorta. Meillä on kolme lastenlasta. Kristityn kodin lapsena sain käsityksen Jeesuksesta sekä uskosta jo varhain. Nuorten toiminnassa kotiseudullamme uskoni syveni. Radikaalit ateistiset liikkeet laittoivat käsitykseni myös koetukselle ja kysymysten läpikäynti oli hyvä ajatellen elämää haastavassa opiskeluympäristössä. Olen toiminut järjestöelämässä ja politiikassa, eduskunnan jäsenenä sekä mm. kristillisen järjestön talousjohtajana.
Seurakuntaneuvosto, johon olen ehdolla, päättää tietyistä ruohonjuuritason asioista omassa seurakunnassamme. Toivon, rukoilen ja uskon, että seurakuntamme voisi perustasolla olla paikka, jossa tavallinen vantaalainen kohtaa opetuksen Taivaallisesta Isästä, Hänen elämää suojelevista ohjeistaan ja suuresta armostaan Jeesuksessa. Eri työ- ja harrastustehtävissä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä (2016- ) olen nähnyt, että kristillistä näkemystä tulee vahvistaa eri elämänalueilla ja eri tilanteissa.
Viides herätysliike (esim. Kansanlähetys, KRS, Raamattuopisto)
En halua vastata

Kaikki nämä asiat ovat meille tärkeitä. Aika keinotekoista valita näistä kaksi.

Tärkeitä kaikki.

Ei kai näistä mitään pitäisi laiminlyödä?

Jumalanpalvelus on niistä keskeisin. Olennaista on se, että opetamme Raamatun ja tunnustuksen mukaan Taivaallisen Isän hyvästä tahdosta ja Jeesuksesta Vapahtajanamme. Kaikessa toiminnassa, eri tilanteissa varmaan vähän erilaisin ulkonaisin muodoin ja tavoin.

Nämä eivät ole ristiriidassa. Juuri aktiiviseurakuntalaiset ovat suurin voimavara kun tavoitellaan uusia aktiivisia jäseniä ja seurakunnan laajentumista arjen elämän keskellä.

Niin, Jumala loi maailmamme ja antoi tehtäväksemme viljellä ja varjella sitä.

Nykyisin ymmärrämme, että ilman informaatiota ei ole mitään. Raamatun mukaan Jumala sanoi ja tapahtui: luominen ja monta muuta hyvää asiaa sen jälkeen. Myös me seurakuntana olemme liikkeellä Hänen käskynsä perusteella.
Raamattu kertoo ihmisten pahoistakin töistä ja jopa heidän valheistaan.
Raamattu ei ole tiedettä, mutta oikein luettuna ja tulkittuna se ei johda meitä missään harhaan. Olennaista on, että kaikki Raamatussa haluaa ohjata meitä Kristuksen luokse. Tämä on meille kaikkein keskeisintä.
Jumala ei valehtele meille vaan haluaa profeettojensa ja apostoliensa sanojen kautta ohjata meidät oikealle tielle ja Vapahtajamme tuntemiseen.
Raamattu kertoo myös asioista, joita inhimillinen kokemus- tai tutkimustieto ei tavoita. Näitä ovat esimerkiksi opetus iankaikkisuudesta, taivaasta ja kadotuksesta.

Kyllä kotien ja nuoruuden kasvatus vaikuttaa jokaiseen ihmiseen hyvin paljon. Kaikissa kulttuureissa.

Minä itse kyllä olen monin tavoin ristiriitainen. Sitä sanotaan tietämättömyydeksi, itsekkyydeksi, synniksi...

Jokainen näistä vaatii työtämme. Liian vähän olemme tehneet ja liian vähän on tekijöitä. Jeesus kehotti rukoilemaan eli pyytämään Isää lähettämään lisää työn tekijöitä.

Kaikkea, kaikkea tarvitaan. Eri tilanteissa eri määrin. Seurakunnan ainutlaatuinen erityistuote on evankeliumin julistaminen.

... sekä tukea kaikkia ihmisarvoisen elämän saavuttamiseksi ja sen arvon mukaisesti elämiseen.

Jokaisella ihmisellä on täysi ihmisarvo.

1. Seurakunnalla tulee olla toimipiste Myyrmäen uudessa keskustassa, vaikka sen rahoittamiseksi henkilöstöä pitäisi vähentää.

2. Ruokailut ja kahvilatoiminta ovat keskeinen osa seurakunna toimintaa (esim. Myyrmäen kirkon lounas, Kivistön kirkon lauantaibrunssi, Olotilakahvilat).

3. Seurakunta voi hakea näkyvyyttä räväkällä viestinnällä.

4. Kivistössä seurakunnan toiminta pitää keskittää kirkkoon eikä esimerkiksi Aurinkokiven koulu- ja perhekeskukseen tai tulevaan kauppakeskukseen.

Molemmissa tarvitaan, resurssien mukaan. Maallikoita mukaan.

5. Vantaan seurakunnilla pitää olla oma leirikeskus sen sijaan, että ostetaan palvelut muualta.