Laura Karhola

Vaalikone Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta

Olen 29-vuotias tammelalainen ja ensimmäistä kautta Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston jäsenenä. Lisäksi olen kuluvalla kaudella ollut yhteisen kirkkovaltuuston varajäsenenä. Olen nauttinut luottamushenkilönä olosta suuresti ja haluaisin mielelläni jatkaa tätä tärkeää työtä myös ensi kaudella.
Ammatiltani olen lakimies ja työskentelen tamperelaisessa asianajotoimistossa. Oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus ovat minulle tärkeitä elämänarvoja.
Kirkossa on paljon hyvää ja säilyttämisen arvoista, mutta paljon on myös muutettavaa. Pidän erittäin tärkeänä seurakuntien hyväntekeväisyystyötä ja sille tulee jatkossakin turvata riittävät resurssit. On tärkeää saada seurakuntien tekemä työ ja toiminta näkyväksi tamperelaisille. Tulevaisuuden toiminta tulee pyrkiä turvaamaan järkevällä taloudenhoidolla.
Kirkolliskokouksen tulee valmistella tarvittavat muutokset, jotta papit voivat vihkiä kaikki sitä haluavat parit.
Tuomasyhteisö
Vihreä Liitto (VIHR)

Uskoa vahvistava kokemus voi syntyä esimerkiksi yhteislaulutilaisuudessa tai vapaaehtoistoiminnassa. On tärkeää, että seurakunnassa järjestetään messujen lisäksi myös muunlaista toimintaa.

Kaikki ovat tärkeitä. Tosiasia on kuitenkin se, että ilman verotuloja ei ole toimintaa. On tärkeää muistuttaa ihmisiä siitä, miksi kirkkoon kuuluminen on hyvä asia.

Tasapainoinen talous on seurakunnan elinehto. Ensisijaisesti tulee luopua vähäisellä käytöllä olevista kiinteistöistä, mutta tarvittaessa myös muita keinoja on käytettävä. Työntekijöiden vähentäminen ja toiminnan leikkaaminen ovat kuitenkin viimesijaisia keinoja.

Vapaaehtoisissa on tulevaisuus. Koulutuksen ja työnohjauksen myötä saadaan seurakunnalle arvokkaista lisäresursseja.

Maahanmuuttajien parissa tehtävä työ on toki tärkeää ja esimerkiksi keskusteluavulle on varmasti tarvetta. Työtä pitää kuitekin tehdä lain sallimissa rajoissa ja käytettävissä olevat resurssit huomioiden.

Tämä on todella vaikea kysymys. Itse katson, että turhan kärsimyksen välttämiseksi eutanasian tulisi olla tietyissä tilanteissa tarkkasti säädeltynä mahdollinen. En kuitenkaan näe, että kirkon tulisi ottaa kantaa eutanasian laillistamiseen.

Tämä on minulle todella tärkeä asia ja haluan olla mukana valitsemassa kirkolliskokoukseen ihmisiä, jotka ovat kanssani samaa mieltä.

On vihkiparienkin etu, että papeilla on omantunnon vapaus. Näin mahdollinen negatiivinen suhtautuminen ei selviä vasta vihkipuheessa ja pilaa tärkeää päivää.

Ilmastovaikutukset tulee huomioida ja ne tulee pyrkiä minimoimaan, muttei kuitenkaan hinnalla millä hyvänsä.

Hävikkiruokaa tulisi hyödyntää niin paljon kuin mahdollista.

Tämä on hieno tavoite, tärkeintä on kuitenkin ihmisen osaaminen ja sopivuus tehtävään.

1. Tampere on kasvava kaupunki, ja uusia asuinalueita rakennetaan eri puolille kaupunkia. Kuinka seurakunnan pitäisi olla läsnä uusilla asuinalueilla? Voit valita kaksi vaihtoehtoa.

2. Auttaminen on oleellinen osa seurakunnan toimintaa.

Diakonia eli hyväntekeväisyystyö on todella tärkeää ja sille pitää pystyä turvaamaan tarpeelliset resurssit.

3. Seurakunnan vapaaehtoistyöhön on helppo tulla mukaan Tampereella.

Askeleita on otettu oikeaan suuntaan, mutta vielä on varmasti paljon kehitettävää.

4. Seurakuntien kannattaa olla mukana isoissa tapahtumissa Tampereella sen sijaan, että järjestettäisiin omia tapahtumia.

Yhteistyötä eri tahojen kuten yhdistysten ja kaupungin välillä tulee lisätä. Omillekin tapahtumille on kuitenkin paikkansa.

5. Joissakin seurakunnissa on päätetty, että seurakuntatiloissa voidaan järjestää kaikenlaisia perhejuhlia, myös nimiäisiä ja samaa sukupuolta olevien parien hääjuhlia. Pitäisikö Tampereella vastaavasti antaa seurakuntien tilat kaikkien seurakuntalaisten perhejuhlien käyttöön?

6. Seurakunnan toiminta on Tampereella lähellä ja siihen on helppo osallistua.

Toiminta on lähellä, mutta kynnys osallistua saattaa olla liian suuri. Tiedotusta tulee entisestään kehittää ja toimintaa viedä sinne missä ihmiset ovat.

7. Seurakunta on läsnä tamperelaisten arjessa.

8. Tamperelaisen on mahdollista olla kristitty itselleen merkityksellisellä tavalla.