Tiina Rytky

Vaalikone Oulunkylän seurakunta

Olen ruuhkavuosien keskellä sukkuloiva tuore Oulunkylän asukas ja entinen seurakuntanuori.
Kirkko on osa kaupunkia ja arvostan sen tekemää hyvää työtä ihmisten parissa. Haluan olla mukana rakentamassa ja ylläpitämässä avointa, helposti lähestyttävää, huolehtivaa ja lämmintä kirkkoa oulunkyläläisille.
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue (SDP)

Kirkko on osa suomalaista kulttuuria ja arkea. Arvostan suuresti sen tekemää työtä ihmisten parissa. Lapsiperheiden arjessa kirkko on mukana erilaisten kerhojen kautta, ja läsnä se on myös suurissa elämän taitekohdissa, niin surussa kuin ilossa.

Kirkon on oltava armollinen niille, jotka sitä eniten kaipaavat. Siksi pidän heikoimpien auttamista ihan erityisen tärkeänä tehtävänä. Kirkko saa myös näkyä ja kuulua, joten viestintään on aina hyvä panostaa. Oikeudenmukaisuus on se mitä ihmiset janoavat eri instituutioilta. Siksi kirkon jäsenet voivat mielestäni ottaa välillä rohkeastikin kantaa yhteiskunnassa havaitsemiinsa epäkohtiin.

Me olemme erilaisia. Yksi tapa ei sovi kaikille. One size doesn't fit all.

Tässäpä ikuisuuskysymys.
Jotta kirkko voi säilyttää paikkansa valtionkirkkona, sen velvollisuus on toimia mahdollisimman laajasti ja kaikkien palvelijana. Jos näin ei ole, on sen asema harkittava uudelleen.

Ei säästetä kirkkoa hengiltä.

"Osallistaminen" tarkoittaa sitä, että annetaan paikka pöydässä. Olisin valmis kokeilemaan kiintiöpaikkoja ja katsomaan tulokset.

Ei ole.

En osaa sanoa.

Tottakai pitää voida valita, ja valitaan sellaiset, jotka toimivat seurakunnan arvojen mukaisesti.

En osaa sanoa. Eutanasia on hyvin vaikea eettinen kysymys. On ymmärrettävää, että kirkko vastustaa eutanasiaa, mutta kuten sanottua, joissain tilanteissa se voi olla perusteltua. Ehkä sen vastustamisen lopettaminen olisi osoitus armosta.

Me olemme kaikki tasa-arvoisia, eikä kirkko saa syrjiä ketään jäsentään sukupuolen, seksuaalisen suuntaumuksen tai minkään muun vastaavan syyn perusteella.

Kirkon tulisi hyväksyä, että kaikki me olemme tasa-arvoisia eikä ketään saa syrjiä sukupuolen tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Myös kirkon on tehtävä osuutensa.

Lihaa voi toki vähentää, se on perusteltua ilmastosyistä. Mutta ei sitä tarvitse kokonaan lopettaa.

Ehdottomasti kyllä. Kirkko on edelleen suuri mielipidevaikuttaja, ja sen on tehtävä osuutensa ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.

Edelleen: ketään ei saa syrjiä sukupuolensa vuoksi.

Kyllä kiitos.

Kyllä kiitos. Kaikki mukaan!

1. Paikallisseurakuntien määrä? Millainen seurakuntarakenne luo parhaat mahdollisuudet toimia kaupunkilaisten parhaaksi? Töölön ja Meilahden seurakunnat yhdistyvät vuoden 2019 alusta.

2. Isoin haaste Helsingin seurakunnille on: (valitse kaksi)

Kirkko on yhtä kuin sen seurakuntalaiset. Jos niiden määrä vähenee, myös kirkko kutistuu.

3. Kirkon tehtäviin kuuluu heikoimmassa asemassa olevien puolustaminen. Mitkä seuraavista asioista mielestäsi erityisesti tarvitsevat toimia Helsingin seurakunnilta? (valitse kaksi)

En tiedä, voiko kukaan laittaa näitä ryhmiä tärkeysjärjestykseen. Yritin valita kaksi, jotka oletan saavan näistä kaikkein vähiten ääniä. Kun valtio ja kunnat leikkaavat kaikkein köyhimmiltä, jää valitettavasti usein jäljelle enää hyväntekeväisyys ja kirkko. Joten pidetää huolta niistä jotka sitä tarvitsevat. Uskon, että kaikki yllä mainitut tarvitsevat.