Anu Heinänen

Vaalikone Olarin seurakunta

Olen syntyperäinen espoolainen. Asunut yksitoista vuotta Matinkylässä. Olen toiminut seurakuntaneuvoston ja kirkkovaltuuston varajäsenenä ja tämän vuoden alusta varsinaisena jäsenenä.
Tämä on luottamustehtävä, jossa pääsen vaikuttamaan ihmisten hyvinvointiin ja seurakunnan toimintaan. Haluan olla mukana päättämässä kuinka seurakunnassamme suhtaudutaan samaa sukupuolta olevien henkilöiden avioliittojen siunaukseen ja vihkimiseen.
Evankelisuus (SLEY tai ELY)
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue (SDP)

Olen mukana kantamassa vastuuta lähimmäisten hyvinvoinnista niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Seurakunnan varojen käytöstä avustuksiin ja diakoniatyöhön.

Kirkon nuorisotyö ja rippileirit auttavat nuoria tapaamaan ikäsiään ja aikuisia. Seurakunnan vapaaehtoiset tekevät työtä kaiken ikäisten kanssa ja monet ovat mukana niin nuoriso kuin vanhustyössäkin.

Meillä on jo panostettu näihin toimiin, mutta koskaan ei voi liikaa toimia näiden osa-alueiden parantamiseen.

Toiminnan lisääminen eri ikäisille ja erilaisille ihmisille. Meillä on jo Colourful -messut ja siellä käy paljon alueen asukkaita.

Monet tapahtumat keräävät erilaisia ihmisiä yhteen ja tapahtumissa voi keskustella seurakuntalaisten kanssa.

Kiinteistöjen myynnistä voi saada varoja toiminnan ylläpitoon. Henkilökuntaa tai toimintoja ei mielestäni voi vähentää.

Nuorten läsnäolo on mielestäni tarpeetonta ylemmillä päätöksenteko tasoilla, jos heitä kuullaan nuorisotyötä tekevien avulla.

Tietenkin on selvää, että seurakunta käyttää reilun kaupan tuotteita.

Eri aikakausilla tehdyt käännökset on erilaisia.

Monien kysymyksien vastauksia ei löydä mistään.

Jokaisella ihmisellä suhde uskontoon on ainutlaatuinen.

Kaikilla uskonnoilla on taivasta vastaava paikka, johon omaan uskontoonsa uskova pääsee.

1. Yli 43 000 espoolaista puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia. Ota kantaa seuraavaan väitteeseen: On tärkeää, että Espoon seurakuntien toiminta palvelee myös maahan muuttaneita ja vieraskielisiä espoolaisia.

2. Kyselytutkimuksen mukaan puolet espoolaisista seurakuntien jäsenistä mieltää seurakunnat ennemmin varovaisiksi kuin rohkeiksi. Ota kantaa seuraavaan väitteeseen: Espoon seurakuntien tulee olla toiminnassaan ja kannanotoissaan nykyistä rohkeampia, vaikka se ei miellyttäisi kaikkia.

3. Espoossa on viisi suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen seurakunta. Mielestäni (valitse yksi seuraavista):