Jaana Ailus

Vaalikone Olarin seurakunta

Olen 34-vuotias ja asun Olarissa. Perheeseeni kuuluu puoliso, 5-vuotias lapsi ja 3 rescue-kissaa.
Olin viime kaudella varajäsenenä kirkkovaltuustossa ja seurakuntaneuvostossa.
Unelmieni kirkko on avarakatseinen ja moderni, paikka jonne kaikki kokevat olevansa tervetulleita.
Ollessani hoitovapaalla koin seurakunnan järjestämät kerhot, retket ja vertaistuen äideille korvaamattomiksi. Silloin havahduin kuinka paljon erilaista toimintaa kirkolla on joka tuo monien ihmisten elämään iloa ja apua. Haluan olla mukana varmistamassa että lapsiperheiden toimintaan panostetaan jatkossakin, ja tuoda seurakunnan päätöksentekoon lapsiperheiden näkökulmaa.
Puolustan tasa-arvoa, eli haluan myös että samaa sukupuolta olevia aletaan vihkimään avioliittoon seurakunnassamme.
Vihreä Liitto (VIHR)

Erityisesti ihmisen elämän suurimmat asiat, eli syntymä (kaste ja kummius), vihkiminen ja kuolema, ovat mielestäni tärkeä saada juhlistaa kirkossa. Tämän takia mielestäni myös samaa sukupuolta olevien pitäisi saada mennä naimisiin kirkossa.

Kirkon järjestämä toiminta on suurin syy miksi alun perin halusin lähteä mukaan seurakuntavaaleihin ehdokkaaksi. Hoitovapaalla ollessani seurakunnan kerhot olivat minulle oikea henkireikä, mistä sain korvaamatonta vertaistukea, enkä aikaisemmin tiennyt että mitä kaikkea ihanaa toimintaa seurakunta järjestää. Haluaisin että seurakunnan toimintaan panostettaisiin entisestään, ja kaiken ikäisille ihmisille olisi jotain. Myös seurakuntaan kuulumattomien pitää olla tervetulleita.
Kirkon tekemästä vaikuttamistoiminnasta haluaisin mainita kesällä Prideen osallistumisen. Oli aivan mahtava nähdä siellä PK-seudun seurakuntien rekka jossa oli mm kylttejä "Jeesus rakastaa kaikkia". Tahdon paljon lisää tämän tyyppistä vaikuttamistoimintaa Olarin seurakuntaan.
Myös yhteiskunnallinen vaikuttaminen on yksi tärkeä asia, mikä on viime vuosina ollut hienosti näkyvillä. Olin kesällä Pridessa, ja oli aivan ihana nähdä että paikalla oli myös seurakunnat. Se sai monet tuntemaan olonsa tervetulleiksi seurakuntaan.

Seurakunnan tulee olla siellä missä ihmisetkin ovat. Oli se sitten ostoskeskuksissa, leikkipuistoissa tai Pridessa.

Kaikkeen muuhun olisin valmis, paitsi toiminnan leikkaamiseen sekä kirkollisveron nostamiseen. Toiminnan leikkaaminen vieraannuttaisi enemmän ihmisiä seurakunnasta, ja jos taas kirkollisveroja nostettaisiin, niin monet saattaisivat erota kirkosta sen takia.

Suurin ristiriita mitä minulla on kristinuskon kanssa ei ole itse uskossa, vain muiden kristittyjen kanssa. Suvaitsemattomuus, ahdasmielisyys ja vanhoollisuus ovat asioita joita en koe omakseni, ja koen syvää aatteelista ristiriitaa esimerkiksi ihmisten kanssa jotka vastustavat tasa-arvoista avioliittoa tai naispappeutta.

On ihanaa että seurakunta tarjoaa esimerkiksi apua parisuhteen solmukohtiin, tai esimerkiksi väsyneille äideille vertaistukea. Tälläiseen toimintaa tulee jatkossakin panostaa.

Lähmimäisenrakkautta tulisi osoittaa kaikkia kohtaan, uskonnosta tai ihonväristä riippumatta.

Olen nähnyt kuinka syöpään kuoleva isoäitini rukoilee että saisi kuolla. Hänellä oli niin kovat kivut että mikään lääke ei enään auttanut. Tälläisissä tilanteissa eutanasian pitäisi olla laillista, ja kuolevan ihmisen niin tahtoessa pappi voisi olla paikalla siunaamassa hänet ikuisuuteen.

Rakkaus on rakkautta. Kaikki kirkossa naimisiin haluavat tulisi siellä myös vihkiä.

Ehdottomasti. On olemassa sivusto "sateenkaaripapit" missä on listattu kaikki ne papit jotka jo nyt vihkivät samaa sukupuolta olevia avioliittoon.
Tienetkin toivoisin että kaikki papit vihkisivät kaikki parit, mutta ymmärrän että varsinkin monet iäkkäämmät ja vanhoollistet papit eivät siihen suostu.
Olisi tärkeää että ensiksi saataisiin kirkkoon tasa-arvoinen avioliitto, ja kukin pari voisi vihkipappia valitessaan tehdä oman päätöksensä papin vakaumusten perusteella.

1. Yli 43 000 espoolaista puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia. Ota kantaa seuraavaan väitteeseen: On tärkeää, että Espoon seurakuntien toiminta palvelee myös maahan muuttaneita ja vieraskielisiä espoolaisia.

2. Kyselytutkimuksen mukaan puolet espoolaisista seurakuntien jäsenistä mieltää seurakunnat ennemmin varovaisiksi kuin rohkeiksi. Ota kantaa seuraavaan väitteeseen: Espoon seurakuntien tulee olla toiminnassaan ja kannanotoissaan nykyistä rohkeampia, vaikka se ei miellyttäisi kaikkia.

3. Espoossa on viisi suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen seurakunta. Mielestäni (valitse yksi seuraavista):