Janne Nurmisto

Vaalikone Olarin seurakunta

Olen Olarissa asusteleva 19-vuotias juuri armeijan päättänyt partiolainen. Arkena työskentelen ravintolan keittiössä kokkina. Perheeseeni kuuluu 2 kissaa, vanhemmat sekä omillaan puolisoidensa kanssa asuvat sisko ja veli. Jos näet minut kadulla niin saa vapaasti tulla nykäisemään hihasta!
Ehdokkaaksi asetuin, jotta seurakunnassamme muistettaisiin muun muassa nuorisotyön tärkeys kuuntelemalla meitä nuoria. Mielestäni on ylipäätänsä tärkeää saada päätöksentekoon mukaan myös meitä alle 25-vuotiaita, jotta seurakunta ja sen tapahtuvat pysyvät mielenkiintoisina myös nuorille.
En halua vastata

Vapaaehtoistyön tärkeys on aina hyvä muistaa. Tämä korostuu usein meillä partiossa, missä jokainen tekee työtään ilman palkkaa ja täysin vapaaehtoisesti. Siksi se on tärkeä huomioida myös seurakunnassa.

Mielestäni monenlainen ja erilainen toiminta perinteisten kanavien sijaan on tärkeä pitää esillä, koska on erilaisia ihmisiä joista kaikki eivät koe mielekkääksi tuoda uskoaan esiin erilaisissa jumalanpalveluksissa ja messuissa vaan pikemminkin toisenlaisissa tapahtumissa.

Mielestäni köyhyyden lieventämisen nostaminen prioriteeteissa on tärkeää niin kauan, kun Suomessa hallitus tekee nykyisenlaista leikkauspolitiikkaa.

Mikäli halutaan, että kirkko saavuttaa entistä enemmän nuorisoa, on ehdottoman tärkeää vihkiä myös samaa sukupuolta olevia henkilöitä, koska tämä on monille nuorille erittäin tärkeä ja korkealle nostettu asia.

Mielestäni ei ole niinkään tärkeää onko eri asemissa sukupuolien välinen suhde tasan, vaan ennemminkin se että henkilö on pätevä toimimaan tehtävässään. En siis sano, että ei pitäisi huolehtia tasaisuudesta viroissa, mutta tämä ei ole mielestäni se tärkein asia.

1. Yli 43 000 espoolaista puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia. Ota kantaa seuraavaan väitteeseen: On tärkeää, että Espoon seurakuntien toiminta palvelee myös maahan muuttaneita ja vieraskielisiä espoolaisia.

2. Kyselytutkimuksen mukaan puolet espoolaisista seurakuntien jäsenistä mieltää seurakunnat ennemmin varovaisiksi kuin rohkeiksi. Ota kantaa seuraavaan väitteeseen: Espoon seurakuntien tulee olla toiminnassaan ja kannanotoissaan nykyistä rohkeampia, vaikka se ei miellyttäisi kaikkia.

3. Espoossa on viisi suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen seurakunta. Mielestäni (valitse yksi seuraavista):