Jan Ahonen

Vaalikone Olarin seurakunta

Olen asunut jo 20 vuotta Espoossa. Lisäksi olen kahden lapsen isä. Työskentelen verkkotuottajana Helsingin seurakuntien viestinnässä, pappisvihkimyksen sain vuonna 2014. Olen tehnyt ammatikseni muun muassa Jouluradiota. Suuria intohimon kohteitani penkkiurheilussa ovat ovat HIFK ja Sheffield Wednesday.
Olen koko elämäni ajan viihtynyt järjestö- ja yhdistystoiminnan parissa ja vapaaehtoisuus on vienyt minut moneen ikimuistoisen hyvään hetkeen. Kirkko on minulle tärkeä, vaikka joskus ihmettelen sen hitautta.
Herännäisyys
En halua vastata
  • Sinun vastauksesi

Auttamistyö on minusta keskeinen syy koko kirkon olemassaolemiseen. Kesällä taas sain olla pitämässä rippileiriä, vaikka muuten oma työni on mediapainotteista

Somempiseurakunta -kirjan yhtenä tekijänä näen somella tärkeän roolin. Arvostan kristillistä kasvatusta ja toivon oikeudenmukaisempaa kirkkoa, näiden puolesta haluan toimia.

Luterilainen perusmessu ei ole nykyisin kaikkien juttu, tarvitsemme monimuotoista ja monipuolista toimintaa.

Toiveenani on tasapuolinen, tasa-arvoinen ja ihmisiä kohtaava kirkko.

Espoossa seurakuntia tuskin tarvitsee yhdistellä, mutta tekemisen tulisi olla yhä yhteisempää yli seurakuntarajojen. Monesta kiinteistöstäkin on jo luovuttu, uuden rakentamisen aika taitaa olla ohi, jatkossa vuokraamme ja tiivistämme. Toiminnan tavoittavuutta on syytä arvioida tarkkaan, vastaako tulos panosta? Veroprosentin nostamiselle en näe tarvetta.

Seurakuntien päättäjät, vaikka olisivat jo senioreita, tuntevat usein merkittävää hyvää tahtoa nuoria ja heidän toimintaansa kohtaa, mutta nuorten omat edustajat voisi olla hyvä idea.

Tässä on esimerkin näyttämisen paikka.

• Sinun vastauksesi

Ei se kirjain, vaan se henki.

Kirjaimellisesti ei, mutta Raamatun punaisen langan tuntemalla pystyy tekemään päätöksensä vakaalla arvopohjalla.

Ratkaisukeskeisyyden sijaan suosin temppuilematonta arkista kristillisyyttä ja sen todeksi elämistä. Lähimmäinen on lähimmäinen, ei ensisijaisesti käännytyksen kohde.

Kasvatuksen merkitystä uskonnon valitsemisessa ei voi vähätellä.

Pappina olen sitoutunut luterilaiseen tunnustukseen, mutta elämä tuo eteemme ristiriitaisia valintatilanteita aivan varmasti.

• Sinun vastauksesi

Naisten tukeminen esimerkiksi Naisten pankin kautta, vahvistaa tutkitusti koko yhteisöä. Kouluttamalla työntekijöitä vahvistamme nuorten kirkkojen itsenäisyyttä.

• Sinun vastauksesi

Maahanmuutajille suurin kristillinen todistus on lähimmäisen rakkaus, se ylittää kielirajat. Pakolainen ei ole ensisijaisesti käännytyskohde vaan ihminen.

Mielipiteet kirkon sisällä jakautuvat, tästäkin huolimatta keskusteluun tulisi osallistua, aina on opittavaa.

Emme voi odottaa vuosikymmeniä.

Ollaan esimerkkinä!

Mikä ettei, esimerkin voima on usein merkittävä.

• Sinun vastauksesi

1. Yli 43 000 espoolaista puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia. Ota kantaa seuraavaan väitteeseen: On tärkeää, että Espoon seurakuntien toiminta palvelee myös maahan muuttaneita ja vieraskielisiä espoolaisia.

2. Kyselytutkimuksen mukaan puolet espoolaisista seurakuntien jäsenistä mieltää seurakunnat ennemmin varovaisiksi kuin rohkeiksi. Ota kantaa seuraavaan väitteeseen: Espoon seurakuntien tulee olla toiminnassaan ja kannanotoissaan nykyistä rohkeampia, vaikka se ei miellyttäisi kaikkia.

3. Espoossa on viisi suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen seurakunta. Mielestäni (valitse yksi seuraavista):

Tyhjennä vastaukset ja palaa alkuun