Mika Soininen

Vaalikone Leppävaaran seurakunta

Olen 52-vuotias perheellinen lastenpsykiatri. Vaimoni on perheneuvoja ja lapsista toinen opiskelee Yhdysvalloissa ja toinen lukiossa Viherlaaksossa. Perheeseemme kuuluu myös kuusivuotias borderterrieri Cola. Haluan lisätä seurakuntamme ja kirkkovaltuuston toiminnassa yhteisöllisyyttä sekä lasten ja vähäosaisten huomioimista.
Haluan olla mukana kun kirkko muuttuu liberaaliin ja kaikki hyväksyvään suuntaan. Erityisesti lapset ja vähäosaiset ovat lähellä sydäntäni.
Vihreä Liitto (VIHR)

Diakoniatyö on kirkon ikkuna maailmaan ja parasta markkinointia. Rituaalit tuovat turvallisuutta muuttuvaan maailmaan.

Kirkko on palvelulaitos. Nuorissa on tulevaisuus ja kirkon sanoma on tyhjä ellei sitä toitoteta kaikkialle.

Kirkon pitää olla edellä muita oikeudenmukaisuudessaan. Heikoimmat ovat lähinnä kirkon sydäntä. Toiminta voi olla suunnattu eri ikäryhmille mutta kaikilla pitää olla oikeus osallistua ikään, sukupuoleen tai ihonväriin katsomatta..

Hengellisyys on pirstoutunut pieniin palasiin yhteiskunnassa ja kirkon on hyvä löytää ne sopet, missä ihmiset vielä tunnistavat kirkon ja ottavat sen vastaan.

Sisälähetystyö on yksi parhaista tavoista olla aktiivinen seurakunnassa.

Nuorten osallisuus on tärkeää kaikessa päätöksenteossa.

Kirkon on huolehdittava ympäristöstään!

Tarinat on hyödyllisiä ja puhuttelevia, mutta ei kirjaimellisesti tulkittavissa.

Raamattu opettaa ajattelemaan, mutta antaa harvoin suoria vastauksia.

Riittää, että on mukana omasta halusta. Kaikki pääsee taivaaseen.

Jumalalla on monet kasvot ja ihmisillä eri teitä löytää Jumala.

Kirkko ja kulttuuri ovat paljon velkaa toisilleen.

Kirkolla on ongelmansa, mutta paljon myös hyvää.

Kaikki on tärkeitä tavoitteita, mutta köyhien ja lapsiperheiden auttaminen lähellä sydäntäni.

Taas vaikea valinta; Naiset ovat toivomme rauhallisemmasta maailmasta ja kun köyhimmät saavat voimia alkaa muutos.

Parempi pistää rahat muutamaan varmaan pussiin, kuin rahoittaa omiin arvvoihin sopimatonta lähetystoimintaa.

Pakolaisten auttaminen on vähintä mitä voimme tehdä näille kriiseille.

Terveys ja sairaus ovat monimutkainen vyyhti ja eutanaia erikoistilanteiden hoitoratkaisu.

Kaikki on tervetulleita kirkkoon. Avioliittoon myös.

Kirkon tulee tehdä asiassa ryhdikäs päätös ja seisoa sen takana tukien seurakuntia päätöksen suuntaan.

Meiillä kaikilla on velvoolisuutemme tehdä kaikkemme ilmastonmutoksen jarruttamiseksi.

Ilmastonmuutoksen torjunta kuuluu kaikille

Kaikkien tuki on tarpeen ilmstonmuutoksen jarrutamiseksi.

Sateenkaariväellä on samat oikeudet kuin muilla

Miehet ovat kultturisesti useammin johtotehtävissä. Naisille on turvattava yhtäläinen mahdollisuus kirkon johtotehtäviin.

Ihmisiäme olemme kaikki!

1. Yli 43 000 espoolaista puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia. Ota kantaa seuraavaan väitteeseen: On tärkeää, että Espoon seurakuntien toiminta palvelee myös maahan muuttaneita ja vieraskielisiä espoolaisia.

Kirkko kuuluu kaikille.

2. Kyselytutkimuksen mukaan puolet espoolaisista seurakuntien jäsenistä mieltää seurakunnat ennemmin varovaisiksi kuin rohkeiksi. Ota kantaa seuraavaan väitteeseen: Espoon seurakuntien tulee olla toiminnassaan ja kannanotoissaan nykyistä rohkeampia, vaikka se ei miellyttäisi kaikkia.

Kirkon on hyvä näkyä yhteiskunnassa etenkin moraali- ja etiikkakysymykissä edelläkulkijana

3. Espoossa on viisi suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen seurakunta. Mielestäni (valitse yksi seuraavista):

Johtoa tulee purkaa ja pyrkiä kohti matalampaa hallintorakennetta.