Jari Colliander

Vaalikone Jyväskylän seurakunta

Olen syntyperäinen jyväskyläläinen ja asun perheeni kanssa Kuikassa. Koulutukseltani olen ekonomi/KTM. Olen työssä valtion erityiskoulussa.
Harrasteinani on mm. metsätalous, yhdistystoiminta ja kesälavatoiminta. Lisäksi olen valtuutettu vuodesta 2004 ja pääluottamustehtävänä on toiminta Jyväskylän kaupungin hallituksessa 2008 alkaen edelleen. Toimin edelleen ryhmämme puheenjohtajana.
Katson, että minulla on Sinulle SRK:n luottamustehtävässä annettavaa, josta on Sinulle hyötyä.
Seurakunta ja sen työ on tärkeää. Jokainen kohtaa seurakunnan ja sen sanoman erilailla oman elämänsä eri vaiheissa. Koen, että minulla kokemukseni kautta on mahdollisuus vaikuttaa seurakunnan päätöksiin seurakuntalaisia hyödyttävällä tavalla. Seurakunnan palvelujen tulee olla saatavissa ja saavutettavissa, kun niitä tarvitaan.
Suomen Keskusta (KESK)

Koen näin kuuluvani johon suurempaan. Saan mielenrauhan.

Jokainen kokee kirkon ja sen toiminnan omalla tavallaan. On tärkeää, että kirkko on osa elämän kaarta ihmisen eri vaiheissa.

Kirkon opit ovat hyväksi elämänohjeeksi jokaiselle.

Jumalanpalveluksia unohtamatta kirkon on aika uudistua ja tarjota useanlaista hengenravintoa eri muodoissa.

Seurakunnan tulee pitää ovia auki kaikille halukkaille, ei pelkästään aktiivisille. Kysymyksen asettelu on hieman haastava.

Seinät eivät ole itse tarkoitus. Palvelujen tulee olla lähellä ja saavutettavissa. Isommilla seurakunnilla on leveämmät hartijat kantaa vastuuta. Viimeisin keino on kirkollisveron nosto.

On viisautta kuulla nuorten näkemyksiä tulevissa päätöksissä.

Itse diplomi ei ole itsetarkoitus, mutta kirkonkin tulee ajatella ympäristöä ja sen käyttöä. Seurakunnan taloutta tulee hoitaa kestävän kehityksen periaatteella.

Näen, että koska raamattu on kirjoitettu ylös vasta monien vuosikymmenten jälkeen itse tapahtumista ja sitä on käännetty usein, on ilmeistä, että tekstiin on tullut tarinankerronnallisia vapauksia.

Halutessaan Raamatusta löytää vastauksia tulkintojen kautta kaikkiin kysymyksiin.

Usko on jokaisen oma asia ja kun haluaa tehdä henkilökohtaisen valinnan, on kirkon oltava mukana. Tämän on perustuttava vapaaehtoisuuteen eikä painostusta saa olla, kuten joissakin muissa uskonnoissa ja liikkeissä on. Kirkosta on voitava myös niin halutessaan erota.

Myös muilla uskonnoilla on sama päämäärä ja tavoite.

Vanhempieni kautta olen liittynyt kirkkoon ja heidän päätöstään ei ole minun tarvinnut katua.

Minulla ei ole ristiriitoja asian kanssa.

Jokainen on joskus heikoilla ja silloin tarvitaan apua, myös hengellistä.

Kirkon tulee olla auttamassa lähimmäistä. Meidän tulee kantaa huolta heikoimmista.

Seurakunnan tulee tehdä yhteistyötä kaikkien kanssa ja löytää yhteisiä toimintoja. Kysymyksen asettelu on hieman vaikea vastattavaksi.

Kirkon tulee osittaa lähimmäisenrakkautta kaikille. Seurakunta on avoin yhteisö, johon kaikki ovat tervetulleita.

Jokainen ihmiselämä on tärkeä.

Vaikea kysymys. Aika muuttuu, mutta vihkimisen sijasta kirkko voisi antaa siunauksen tms., jolla olisi vastaava oikeusvaikutus.

Vihkimisen sijasta tulisi antaa siunaus.

Asia on tärkeä ja tähän suuntaa tulee myös kirkon edetä.

Pitää toimia tilanteen mukaan. Kasvisvaihtoehto on myös hyvä, mutta ehdotonta kieltoa ei tule asettaa. Lähiruoka kunniaan.

Ilmastokysymykset on huomioitava luontevasti kirkon päätöksenteossa ja toiminnassa.

Olemme ihmisiä kaikki: naiset ja miehet, tummat ja vaaleat. Meidän tulee toimia eritavoin uskovia ihmisiä kokoavan kansankirkon puolesta.

Naisten osuutta tulee lisätä.

Olemme kaikki ihmisiä ja Jumalan luomia.

1. Jyväskylän seurakunnan tulisi lisätä henkilökohtaisia tapaamisia esimerkiksi kodeissa

Toiveesta ja kutsusta resurssien puitteissa kyllä.

2. Jyväskylän seurakunnan tulisi pitää nykyistä enemmän yhteyttä viestinnän keinoin

Resurssien puitteissa kyllä. Myös uudemmilla medioilla. Nykyaika tulee huomioida.

3. Jyväskylän seurakunnan tulisi kehittää toimintaansa etenkin kirkoissa ja seurakuntakeskuksissa

Toimintaa tulee kehittää tämän päivän aikaan peilaten.

4. Jyväskylän seurakunnan tulisi laajentaa toimintaansa kauppakeskuksissa

Seurakunnan tulee olla ihmisten tavoitettavissa ja saavutettavissa. Kuitenkaan ei tule tehdä markkinaa uskonnosta. Määrä on nyt melko laajaa näillä resursseilla.

5. Jyväskylän seurakunnan tulisi näkyä aiempaa useammin katukuvassa ja yleisötapahtumissa

Mahdollisuuksien mukaan. Tiedottamista asukkaille. Määrä on nyt melko kattavaa.

6. Jyväskylän seurakunnan tulisi tarjota nykyistä monipuolisempaa leiri- ja retkitoimintaa

Resurssien puitteissa kyllä.