Kaj Pirinen

Vaalikone Juvan seurakunta

Olen tällä hetkellä kuntoutustuella oleva avioliitossa 7 lapsen isä joista 5 asuu vaimoni kanssa Juvan taajamassa. Ennen loukkaantumistani harrastin metsästystä ja lukemista sekä lasten harrastuksissa mukana touhuamista.
Haluan tuoda hyödyksi päätöksentekoon seurakunnallemme osaamiseni ammatistani niin kiinteistön-, metsän- kuin viheralueiden hoidosta sekä johtamisesta ja taloudenpidosta kuin elämän kokemukseni perheen isänä.
Suomen Keskusta (KESK)

Juvan seurakunnalla on hyvät ja toimivat tilat joissa harjoittaa ja harrastaa sekä pitää yllä yhteisöllisyyttä lisääviä toimintoja ja tapahtumia mutta seurakunnan talous pitää pitää kunnossa että näin olisi myös tulevaisuudessakin.

Riittävä henkilökunnan määrä tulee säilyttää ja heidän koulutus mahdollisuudet tulee turvata seurakunnan palvelujen toiminnan säilyttämiseksi tasokkaana

Edellä mainittujen toimintojen lisäksi pyrkisin maksimoimaan kunnan metsä varallisuuden tuotot puun myynnissä. Jos seurakunnalla on vielä olemassa turhia kiinteistöjä joko rakennuksia tai rakennustontteja joissa ei ole merkittäviä metsän tuottoja niin ne tulisi myydä

Raamatun tekstit on koottu alunperin tarinoista joita on kerrottu aluksi suusta suuhun levinneistä tarinoista. Monet historialliset tapahtumat on kyllä voitu todentaa tapatuneiksi kuten Raamatussa on kirjoitettu mutta mikään historian ja luonnontieteiden teos eikä myöskään lainopillinen kirja raamattu ei ole.

Raamatussa on paljon erinomaisia elämän ohjeita sekä vastauksia monenlaisiin kysymyksiin mutta on hyvä muistaa että Raamatun ohjeet ja vastaukset on annettu ja kirjoitettu jo kauan aikaa sitten ja että on olemassa nykyisin myös muitakin oikeita vastauksia ja ohjeita olemassa jotka soveltuvat joskus paremmin nykyään käytettäviksi elämäämme mutta moraaliset ja eettiset periaatteet jotka Raamatussa on meille kirjoitettu ovat näiden nykyistenkin ohjeiden ja vastusten perustana.

Minusta aloitteen tulisi tulla aina seurakuntalaiselta itseltään.

Olen itse kristitty mutta olen sitä mieltä että ihmisiä ei voi eikä tulisi pakottaa mihinkään uskontoon ei ristin uskoon eikä muslimeiksi.

Pidän luterilaisen uskonnon opetuksia ja ohjeita sekä uskonnon katsomusta sekä luterilaisen Raamattumme sisältöä minulle parhaiten sopivana.

Iän myötä olen pohtinut ja harmitellut sitä kuinka on voitu jättää osa alunperin Raamatun uuteen testamenttiin kuuluneista evankeljumeista pois ns. Nikean kokouksen äänestysten perusteella.

Lähetystyön varoja voisi myös tarkastella yhtenä säästökohteena ja ainakin varmistaa se että vähät varat kohdennettaisiin niin että niillä saataisiin paras mahdollinen vaikutus.

Näkemykseni mukaan kristityillä turvapaikan hakijoilla olisi parhaat edellytykset sopeutua maamme olosuhteisiin saman arvomaailmamme johdosta.

Pitää varmistaa että seurakunnassamme on myös pappeja jotka vihkivät samaa sukupuolta olevia pareja.

Energian säästäminen on kannattavaa aina kun se on mahdollista jolloin myös päästöt pienenevät.

Ruokatarjoiluissa tulisi suosia paikkakunnalla tuotettavia lähiruokia ja ruokatarvikkeita.

"Suutari pysyköön lestissään" eli uskon asiat sekä ympäristökasvatus ja ympäristöpolitiikointi tulisi pitää minusta toisistaan erillään. Raamattu ei ole tietokirja eikä ympäristöasiakirja.

Minusta jako naisiin ja miehiin riittää.