Tuula Kääriäinen

Vaalikone Juvan seurakunta

Hei, olen Tuula Vuorenmaalta, Juvan srk luottamustehtävissä kirkkovaltuustossa kaksi vaalikautta ja Vuorenmaan seurakuntakodin johtokunnassa sekä kerään vuosittain yhteisvastuukeräystä. Asumme mieheni Raimon kanssa pikkutilalla Nevajärven rannalla. Työssä olen vielä Itä-Suomen aluehallintovirastossa asiantuntijana Mikkelissä ja nyt Pohjoisen alueen terveys- ja sosiaalityöryhmässä. Olen nyt puheenjohtajana Juvan Rotareissa, jossa keräämme varoja paikallisten nuorten ja omaishoitajien hyväksi.
Ihmisten yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja suvaitsevaisuus sekä peruspalvelujen saaminen ovat myös työssäni tärkeitä. Arvostan seurakunnan toimintaa nuorille ja vanhuksille. Seurakunnan tulee antaa henkistä tukea ja toimintaa, ja myös aineellista apua tarvitseville.
Tulevaisuudessa on löydettävä uusia toimintatapoja, tultava entistä enemmän ihmisten pariin, ja arkipäivään, sinne missä ihmiset ovat.
Ekonomina kannatan myös Juvalla tiukkaa taloudenhoitoa, koska veroja ei ole syytä korottaa.
Suomen Keskusta (KESK)

Näen tärkeänä kirkon avun sekä kotimaassa että ulkomailla, koska ne kohdistuvat kaikista heikoimmassa asemassa oleviin.
Lähimmäisenrakkauteen ja elämänarvoihin liittyy olennaisesti usko. Pelkkä usko ei riitä ilman hyviä tekoja.

Kirkko on osa yhteiskuntaa, ja monesti paikkaa auttamistyöllä, sitä kun kunnan ja valtion palvelut eivät toimi, tai missä lainsäädäntö ei riitä takaamaan ihmisille heidän tarvitsemiaan tasavertaisia palveluja.
Kirkko antaa yhteiskuntaan eettisiä arvoja, mutta sen tulisi myös antaa suvaitsevaisuutta.
Vapaaehtoistyö on tärkeä osa kirkon toimintaa ja sen merkitys on suuri. Kirkon tulee näkyä yhä enemmän kaikkialla ihmisten keskellä, ei vain kirkossa.

Seurakunnalla on nykyisin toimintaa eri-ikäisille, mutta nuoret aikuiset puuttuvat. Pitäisi kysyä mitä he odottavat seurakunnalta (perheet / yksin elävät). Heikoimmassa asemassa olevien auttaminen kuuluu kirkon toimintaan. Vanhuksille ja vammaisille seurakunnan palvelujen saaminen on tärkeää.

Seurakuntalaiset ovat erilaisia ja myös ne tulevat seurakuntalaiset tai nuoret. Nykyisin hyvin pieni seurakuntalaisista käy kirkossa. On myös hyväksyttävä, että ihmiset haluavat tulla erilaisiin tapahtumiin, jotka eivät ole niin jäykkiä, ei pelkästään perinteiseen kirkkoon.

Seurakunta on keskittynyt lähinnä aktiivisiin jäseniin. Toisaalta on järjestetty tapahtumia myös eri teemoilla, joissa on jo haettu uusia ihmisiä mukaan. Kannattaa monipuolistaa toimintaa eli jos ihmiset eivät tule kirkon luo, kirkon on mentävä ihmisten luo.

Taloutta on pidettävä jatkuvasti hallinnassa. Nykyisellään Juvalla käytetään vielä paljon metsämyyntituloja toimintamenojen (ei investointien) kattamiseen. Talouden tervehdyttämissuunnitelma on pyritty noudattamaan. Kirkkorakennukset ovat kalliita ylläpitää, eikä tiloista juuri voi luopua. Toiminnasta voitaisiin joutua leikkaamaan. Kannatan itsenäistä Juvan srk! Yhteistoimintaa voidaan tehdä kuitenkin joissain asioissa.

Nuoria tulisi kuulla heitä koskevissa asioissa mm. nuorisotyön työryhmissä ja johtokunnassa.

Seurakunnan tulee toimia ympäristövastuullisesti ja eettisesti.

Raamatun henki ja sen tuoma usko on totta. Raamattu on myös historiaa, mutta sen viesti toimii hyvin myös nykypäivänä.

Vaikea kysymys. Jos ihmisellä on henkinen hätä, olisi hyvä, että hän voisi puhua siitä toisen ihmisen kanssa ja tietysti papin tai muun vastaavan kanssa.

Hyvä asia.

Meillä Suomessa ja Euroopassa kristinusko on pääuskonto. Minulle kristinusko on oikea. Minusta kysymys on väärin muodostettu. Kristinusko on myös suvaitsevainen. Kaikki uskonnot eivät ole toisia suvaitsevaisia.

Olen kristitty, koska olen kasvanut kristityssä uskovaisessa perheessä ja kristityssä ympäristössä.

Suhteeni kristinuskoon ei ole ristiriitainen, mutta ymmärrän myös muita.

Yksinäisyys ja syrjäytyminen ovat yllättävän suuri ongelma. Seurakunnan tulisi tukea niitä, jotka tarvitsevat apu tai ovat syrjäytymisuhan alaisia. Ne aktiiviset, jotka ovat kaikessa mukana, osaavat itse saada palveluja seurakunnalta, mutta sairaat, vanhukset ja vammaiset sekä vaikeuksissa olevat eivät pysty apua ja tukea hakemaan.

Jos on nälkäinen, ei sananjulistus auta. Tuki tarpeen mukaan ja myös naiset ovat tärkeä kohderyhmä auttamaan kokonaisia perheitä. Paljon hyviä vaihtoehtoja tuossa listassa. Kirkon ulkomaanapu tulee toimia muiden järjestöjen kanssa yhdessä.

Ei kommenttia.

Kirkko tukee hädänalaisia. Suomessa on tällä hetkellä tuhansia, joilla ei ole oleskelulupaa ja saaneet kielteisen päätöksen, ei tiedetä kuinka moni on poistunut tai jäänyt tänne, mutta eivät enää maahanmuuttokeskuksessa eivätkä saa palveluja. Huolestuttavia asioita ja inhimillisiä katastrofeja.

-

Kirkon tulisi siunata myös samaa sukupuolta olevat.

Suomessa on voimassa sukupuolineutraali avioliittolaki.

Kirkko voisi näyttää hyvää esimerkkiä uudistusmielisenä toimijana ilmastoasioissa

Lihakeitossa ei ole niin kovin paljon lihaa ja jos hernekeittoa tarjotaan niitä ei tarjota kovin usein ja kasvisvaihtoehto on syytä olla muutenkin.

Luottamuselimissä tasa-arvokysymykset otetaan huomioon.

Toivottavasti naisten määrä kirkon hallinnossa lisääntyy johtavissa asemissa. Juva on hyvä esimerkki naiskirkkoherra!

Suvaitsevaisuus ja erilaisuus ja tasa-arvoisuus pitäisi olla kirkossa itsestäänselvyys. Kaikki ihmiset ovat Jumalan edessä tasa-arvoisia.