Markku Karila

Vaalikone Juvan seurakunta

Elämäntyöni olen tehnyt kahdessa seurakunnassa Heinolan maaseurakunnassa nuorisopappina 2 vuotta ja Juvalla ensin kappalaisena 29 vuotta ja sitten kirkkoherrana 11 vuotta. Olen eläkkeellä ja vielä tuntuu olevan lipereillä käyttöä. Tehtävään minua ovat valmistaneet vanhempien rukoukset, pyhäkoulu, hengelliset kokemukset rippikouluaikana, uusi elämä vakavan sairauden jälkeen ja sitten teologiset opinnot sekä elämänkoulu seurakuntatyössä.
Kuvittelisin, että pitkäaikaisella kokemuksella olisi edelleenkin käyttöä seurakunnan elämässä ja hallinnossa - miksei myös jumalanpalveluselämässäkin soveltuvin osin. Samalla voisi olla varjelemassa ja puolustamassa syntymäseurakunnan vuosisataista itsenäisyyttä. Kannan myös huolta ns. kokonaiskirkon maallistumisesta, maailmansyleilystä ja terveen raamatullisen opin vesittämisestä enemmän kuulostellessa ihmisten mielipiteitä kuin Jumalan sanaa.
Viides herätysliike (esim. Kansanlähetys, KRS, Raamattuopisto)
En halua vastata

Avioliittoasiassa pappien pitää pysyä raamatullisessa ruodussa. Mieheksi ja naiseksi Jumala loi. Liperit naulaan toisin ajattelijoita.

Jeesuksestahan meidän pitää puhua.

Jo on aikoihin eletty, kun tällaista kysytään.