Aapo Kiilunen

Vaalikone Haagan seurakunta

Hei! Olen Haagalainen lasten ja nuorten puolestapuhuja ehdolla jatkokaudelle Haagan seurakuntaneuvostoon.
Työkseni teen tilastoja ja tiedonhallintaa Suomen Partiolaisissa. Harrastan partiota Haagan Eräveikossa.
Haluan varmistaa, että kirkko on avoin kaikille. Kirkko näkyy ja toimii aktiivisena koko Haagan alueella ja tarjoaa yhteisön jokaiselle.
En halua vastata

Kirkon pitäisi olla osa elämänmuotoa kehdosta hautaan. Moni on kuitenkin vieraantunut nykyisen kaltaisesta kirkosta ja ei tunne sitä omakseen. Kirkon tulisi seurata aikaa niin, että mahdollisimman moni tuntisi sen omakseen. Kynnystä osallistua seurakunnan toimintaan tulisi madaltaa esimerkiksi tarjoamalla kansaa lähellä olevia tapahtumia ja tempauksia. Sunnuntai kirkolla on oiva alku!

Kaikki toimintamuodot ovat tärkeitä silloin, kun niille on tarvetta.
Itselleni kirkon tekemä nuorisotyö on läheisin.

Näiden lisäksi seurakunnan tulisi olla saavutettavissa myös Pohjois-Haagassa. Toimiva tila seurakunnan ja asukkaiden käyttöön!

Hengellinen elämä näkyy kaikessa seurakuntalaisten toiminnassa – olipa se sitten kirkon seinien sisällä tai ulkopuolella.

Seurakunnan tulee näkyä ja olla mukana paikallisissa tapahtumissa ja tempauksissa.

Haagassa on jo jouduttu luopumaan monesta tilasta. Myös työntekijöitä on vähennetty. Säästötarvetta ei Haagassa enää ole. Päinvastoin: Pohjois-Haagasta tulisi löytää tila seurakunnan käyttöön!
Yleisellä tasolla työntekijäkustannukset ovat seurakunnan suurin menoerä. Jos merkittäviä säästöjä halutaan, on tämä ainoa realistinen vaihtoehto. Tällöin myös työn määrää tulee karsia.

Paras tapa olisi aktivoida nuoria suoraan mukaan päätöksentekoon. Nuoria on rohkaistava ja tuettava asettumaan ehdolle luottamustehtäviin.
Nuorille tulee antaa vastuuta, kannustaa heitä toimimaan mutta samalla tarjota ohjausta ja tukea.
On tärkeää, että nuorten kanssa keskustellaan, heidän mielipiteillään on merkitystä päätöksenteossa!

Ympäristöasiat tulisi nähdä yhteiskunnan yhteiseksi asiaksi, jokainen vaikuttaa ja tekee omalta osaltaan voitavansa. Asenteet muuttuvat vain, kuin riittävän moni on aidosti mukana paremman huomisen rakentamisessa.

Raamatun sanomaa tulee ymmärtää nykypäivän ja ajan hengen mukaan. Jätän raamatuntulkinnan suosiolla teologeille.

Pienikin usko on uskoa.

Kunnioitan kaikkia uskontokuntia, joiden arvopohja on inhimillinen.

Kaikista heikommassa asemassa olevasta tulee huolehtia.

Paikallisten oloja ja yhteiskunnallisia rakenteita tulee parantaa, jotta he voivat itse rakentaa tulevaisuuttaan toimivalle pohjalle.
Seurakuntamme lähetystyön uusi nimikkokohde on Bolivian kaivosalueen lapsityöläiset. Otetaan tämä työ Haagassa omaksi!

Lähetysjärjestön toimintatapojen tulee olla linjassa seurakunnan arvojen kanssa.
Seurakunnan kaikkien toimijoiden ja työalojen tulee voida ottaa lähetyskohde omakseen.

Kaikkia, jotka tarvitsevat apua, tulee auttaa. Hätää ja avun tarvetta ei määrittele etninen tausta, kieli tai uskonto.

Eutanasia ei kuulu kirkon päätösvaltaan. Kirkon tulisi kuitenkin olla mukana keskusteltaessa eutanasian laillistamisesta.

Kirkolla ei ole tähän selvää kantaa. Asialle tulisi saada päätös.
Seurakuntaneuvosto päättää tilojen käytössä. Haagassa päätimme neuvostossamme, että tilamme ovat kaikkien käytössä.

Jokaisen vakaumukselle tulee olla tilaa, mutta kirkon tulee olla yhtenäinen. Kun kirkko saa aikaiseksi päätöksen vihkimisestä, tulee toimia sen mukaan.

Ympäristöasiat tulisi nähdä yhteiskunnan yhteisiksi asioiksi, joihin jokainen vaikuttaa ja tekee omalta osaltaan voitavansa. Asenteet muuttuvat vain, kuin riittävän moni on aidosti mukana paremman huomisen rakentamisessa.

Jokaisen tulee tehdä voitavansa vastuullisessa kuluttamisessa. Osalle se on kasviruoka, osalle jokin muu.
Ruoka-avussa tulee jatkossakin ottaa vastaan kaikkea hävikkiä järkeä käyttäen: Ilmastovaikutukselta on viisaampaa syödä kuin dumpata roskiin.

Kirkon yhteiskunnallinen päätehtävä ei ole saarnata ympäristökysymyksistä. Ne tulee ottaa huomioon kaikessa kirkon toiminnassa, mutta ovat yksi tärkeä asia muiden asioiden joukossa.

Piispoissakin tulisi olla sekä miehiä ja naisia.

Tietoisuus muunsukupuolisista on lisääntynyt. Kirkon tulee elää ajassa mukana.