Leena Raineranta

Vaalikone Espoonlahden seurakunta

Olen vuosi sitten jäänyt eläkkeelle. Taakse jäi pitkä ura kiinteistöjen johtamisessa. Nyt on aika ottaa uusia haasteita,.
Olen asunut Kivenlahdessa lähes parikymmentä vuotta ja täällä olen kotonani. En voisi kuvitella asuvani missään muualla.
Perheeseeni kuuluu puoliso ja parsonrussell terrierityttö sekä sisareni, jonka omaishoitajana toimin.
Harrastan ruoanlaittoa, sienestystä, käsitöitä.
Olen nyt ehdolla jo toisissa vaaleissa. Lähdin 4 vuotta sitten mukaan, koska halusin lähteä uudistamaan kirkkoa. Kirkosta eroavien suuri määrä sai minut surulliseksi. Nyt on aika vaikuttaa siihen, miten kirkko säilyttää elinvoimansa ja pystyy uudistumaan. Armo ja rakkaus kuuluvat kaikille sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta. Kirkon tulee viedä eteenpäin vahvasti armon sanomaa ja edistää tasoarvoa ja vähentää eriarvoisuutta.
En halua vastata

Kirkko on osa suomalaista kulttuuriperintö. Se yhdistää minut sukupolvien pitkään jatkumoon.

Kirkolla on niin monta tärkeää tehtävää, että niiden rajaaminen kolmeen tärkeimpään on vaikea tehtävä. Kirkko kulkee ihmisten elämän vaiheissa mukana, niin ilossa kuin surussa, mutta emme saa unohtaa kirkon merkitystä myös yhteiskunnan asenneilmapiirin muokkaamisessa. Yhteiskunnastamme on tullut kovien arvojen ja itsekkyyden pelikenttä. Kirkon tulee osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Kirkko tekee paljon hyvää myös sen hengellisen tehtävän lisäksi.
Tämä työ pitäisi tehdä näkyvämmäksi. Liian monet kokevat, ettei
heille ole paikkaa kirkossa. Kirkko kuuluu meille kaikille.

Kirkon toimintaympäristö on vahvasti muuttunut. Haaste on pysyä tässä ajassa mukana. Jumalan sanaa ja armoa voi julistaa myös muilla keinoin kuin perinteisillä jumalanpalveluksilla ja messuilla.

Jos keskittyisimme vain aktiivisiin jäseniin, niin kohta kirkkomme kutistuisi olemattomiin. On tärkeätä tavoittaa myös ne, jotka kokevat uskon hyvin henkilökohtaisena asiana ja heitä on enemmistö kirkon jäsenistä.

kirkollisveron nostaminen saattaisi johtaa jäsenpakoon.
Toimintaa leikkaamalla ei toteutus kirkkomme missio. Työntekijöitä en myöskään halua vähentää, jos niiden mitoitus vastaa tarvetta. Vapaaehtoistyö on osa ratkaisu, mutta sitä ei saa käyttää perusteena työntekijöiden vähentämiselle. Auttavia käsiä tarvitaan etenkin diakoniatyössä.
Kiinteistökantaa voidaan kehittää.
Seurakuntayhtymät helpottavat kirkkojen taloutta. Espoossa tämä on nähtävissä.

Nuorissa on meidän tulevaisuus.

Kirkko ei voida jäädä sivustakatsojaksi ilmastomuutoksen edessä.

Raamattu välittää kirjoittamisen aikaista maailman kuvaa. Kuitenkin sen tärkein sanoma pelastuksesta ja armosta on elävää todellisuutta vielä 2000 luvulla.

Kristinuskon varjolla on maailmassa tehty paljon pahaa. Haluaisin kuitenkin säilyttää naivin lapsen uskoni ja toivoa, että armon ja rakkauden sanoma nousi kaiken kiistelyn yläpuolelle.

Kirkon moninaista tehtävistä on lähes mahdotonta valita vain muutamaa. Eri seurakunnissa tarpeet voivat vaihdella olennaisesti.
Espoonlahdessa diakoniatyöllä on tärkeä tehtävä.

Suomen kehitysaputyön varoja on valitettavasti leikattu ja juuri nyt kun maailmalla niiden merkitys olisi erityisen tärkeää. Meillä on keskuudessamme avuntarvitsijoita, mutta emme saa sulkea silmiämme maailman hädältä.
Naisten oikeuksia ja toimeentuloa tukemalla, on saavutettu kestäviä koko yhteisöön vaikuttavia tuloksia. Tyttöjen koulutus on tie parempaan maailmaan.

Seurakunnan pitää evätä avustukset järjestöiltä, jotka eivät
hyväksyä naispappeutta.

Rakkaus on elämän suurimpia lahjoja. Kirkon avioliittokäsitystä pitäisi muuttaa niin, että samaa sukupuolta olevien parien vihkiminen on mahdollista.
Sukupuolineutraali avioliittolaki ja kirkon kielteinen kanta samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen, voivat ajan myötä johtaa siihen, että avioliitoon vihkiminen siirtyy kirkolta rekisteriviranomaisille.

1. Yli 43 000 espoolaista puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia. Ota kantaa seuraavaan väitteeseen: On tärkeää, että Espoon seurakuntien toiminta palvelee myös maahan muuttaneita ja vieraskielisiä espoolaisia.

2. Kyselytutkimuksen mukaan puolet espoolaisista seurakuntien jäsenistä mieltää seurakunnat ennemmin varovaisiksi kuin rohkeiksi. Ota kantaa seuraavaan väitteeseen: Espoon seurakuntien tulee olla toiminnassaan ja kannanotoissaan nykyistä rohkeampia, vaikka se ei miellyttäisi kaikkia.

3. Espoossa on viisi suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen seurakunta. Mielestäni (valitse yksi seuraavista):