Tiina Kujala

Vaalikone Esbo svenska församling

Muu
Jag är mamma till två unga vuxna, gift sedan 33 år och jobbar som vuxenpedagog och informatör. Jag gillar att läsa, lära mig språk, handarbete och att odla lite mat på vår gård. Jag har bott i Esbo största delen av mitt liv. Jag har varit förtroendevald inom församlingen under ett par perioder, och har bl.a. varit med i arbetsgrupper kring kommunikation. Jag är också aktiv inom olika föreningar, speciellt givande tycker jag att det är att bli bekant med och få stöda flyktingfamiljer
Jag vill fortsätta arbeta för en välkomnande och inkluderande församling. Vi ska förvalta våra lokaler väl och se till att församlingens ekonomi är tillräckligt sund för att kunna hålla en god nivå på verksamheten.
Suomen ruotsalainen kansanpuolue (RKP)

Om (när) det blir möjligt att viga samkönade par ska församlingen se till att det finns en präst som kan sköta förrättningen.

1. Över 43 000 esbobor har något annat språk än finska eller svenska som modersmål. Ta ställning till följande påstående: Det är viktigt att verksamheten i församlingarna i Esbo också betjänar invandrare och esbobor som talar främmande språk.

2. En enkät visar att hälften av esboborna anser att församlingarna förefaller vara mer försiktiga än modiga. Ta ställning till följande påstående: Församlingarna i Esbo borde i sin verksamhet och i sina ställningstaganden vara modigare än tidigare, även om alla inte skulle gilla det.

3. Det finns fem finska och en svensk församling i Esbo. Jag anser att (välj ett av alternativen):